добрий вечір.
Я одружений, але мій шлюб зайшов у глухий кут, немає порузуміння, одні тільки образи. Моя дружина забрала доньку і поїхала до своєї матері. мі уже деякий час живемо окремо. Доньку вона мене давала для побачень, хоча зх великими труднощами. Я весь час віддавав 1/3 заробітної плати на утримання дитини, прор що маю підтвержуючі документи.
Але останнього разу, коли як завжди я приїхав до дитини - мені її не дали для спілкування, дружина не брала телефон коли я телефонував і зовсім не виходила з приміщеня. У мене немає іншого виходу як офіційно розлучитися і вимагати через суд спілкування (зустрічі) з дитиною.
Питання: чи можу я подати одну позовну заяву до суду на розлучення і про визначення порядку спілкування з дитиною. Чи це мають бути 2 окремі заяви.
Якщо повинно бути 2 заяви. то чи маю я право подавати позовну заяву про визначення порядку спілкування з дитиною без розлучення з дружиною?

14.07.2019 17:08
Валерій, Кропивницкий

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго вечора, Валерій.
Ваші особисті стосунки з дружиною не впливають на батьківські права та обов'язки і не пов'язані між собою.
Тобто Ви маєте право подати позов про розірвання шлюбу. Це буде один судовий процес.
Також незалежно від шлюбних відносин, Ви маєте право подати окремо позов про визначення порядку та способів спілкування з дитиною та участі у її вихованні, судовий процес буде за місцем проживання відповідача (місце реєстрації дружини), та за участю органу опіки та піклування, який надає свій висновок щодо заявлених вимог, виходячи з інтересів дитини.

14.07.2019 21:40

Вопросы из такой же категории

Пишут статью 187ч3
Прошу у Альфа Банка справку о погашении кредита. Они просят 150грн Я им и так заплатил нормально. Есть ли законные основания получить эту справку бесплатно.
Выделение доли в общей до левой собственности, нужно ли согласие сособственников?