270 грн.

Вопрос решен

Нахожусь на службе за контрактом стрелец-санитар у меня дочь 5 лет..имеют ли право ставить на суточные дежурства и отправлять в зону боевых действий..
И существует ли в таких учреждениях 10 дней досмотр за ребенком.. спасибо

17.07.2019 06:14
Марина, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


По поводу суточных дежурств согласно ч 1 ст 10 Закона Украины О социальной и правовой защите военнослужащих и членов их семей:

1. Загальна тривалість службового часу військовослужбовців на тиждень не може перевищувати нормальної тривалості робочого часу за відповідний період, визначеної законодавством України, за винятком випадків, передбачених пунктом 5 цієї статті.

...

3. Розподіл службового часу військовослужбовців визначається розпорядком дня, який затверджує відповідний командир (начальник) у порядку, визначеному статутами Збройних Сил України, з додержанням встановленої загальної тривалості щотижневого службового часу.

4. Для військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової військової служби, встановлюється п'ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, а для військовослужбовців строкової військової служби і курсантів (слухачів) вищих військових навчальних закладів та курсантів вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, навчальних центрів (частин) - шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем.

5. Військові навчання, походи кораблів, бойові стрільби та бойове чергування, несення служби в добовому наряді та інші заходи, пов'язані із забезпеченням боєготовності військових частин, здійснюються без обмеження загальної тривалості службового часу."

По поводу отправки в зону боевых действий - должны получить Ваше согласие на перевод, в случае принятия приказа без Вашего участия -на протоколе указать "не согласна" и обжаловать.

По поводу досмотра - Вы вправе претендовать на дополнительный отпуск.


17.07.2019 10:51

Вопросы из такой же категории

Жінка інвалід дитинства
Типичные юридические вопросы военнослужащих
Здравствуйте! Сейчас нахожусь на службе по контракту. Прошла учебке, вышла со званием соллат. Служу на должность фельдшера воинской части. Звание осталось солдат, хотя или подруги которые были со мной в учебке получили звания.