Отримав рішення виконавчої служби про арешт майна згідно із судовим наказом про стягнення заборгованості за підігрів води та опалення.
Самого наказу я не бачив, ому, згідно зі ст. 106 ЦПКУ оскаржити його не мав змоги. Крім того, ухвалу про відкриття виконавчого провадження також не отримував.
Наскільки правомірними є дії судді, що не надіслав копію судового наказу та ВС?
Чи мав я бути викликаний на судове засідання?

28.07.2019 12:19
Сергій Громов, Львов

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


обжаловать суд приказ вы можете
Чи мав я бути викликаний на судове засідання? заседания происходят без сторон

28.07.2019 21:00
Сергій Громов
Львов

Дякую! Фершейн :-)

30.07.2019 04:43

Доброго дня, Сергій!
Вам потрібно звернутись до суду з заявою про ознайомлення з матеріалами справи та отримати копію судового наказу.
Суд повинен був надіслати Вам судовий наказ, тому й потрібно ознайомитись зі справою, щоб дізнатись і про відомості у справі щодо направлення сторонам документів.
На судове засідання не викликають, Вам потрібно подавати заяву про скасування судового наказу протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів.

Стаття 169 ЦПК Надіслання боржникові копії судового наказу

1. Після видачі судового наказу суд не пізніше наступного дня надсилає його копію (текст), що містить інформацію про веб-адресу такого рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, боржникові на його офіційну електронну адресу або рекомендованим листом із повідомленням про вручення, чи цінним листом з описом вкладеного, якщо офіційної електронної адреси боржник не має.

2. Одночасно з копією судового наказу боржникові надсилається копія заяви стягувача про видачу судового наказу разом з доданими до неї документами.

3. Копія (текст) судового наказу, що містить інформацію про веб-адресу такого рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, разом з додатками надсилаються фізичній особі - боржнику на адресу, зазначену в документах, передбачених частиною шостою статті 165 цього Кодексу, а боржнику - юридичній особі чи фізичній особі - підприємцю - за адресою місцезнаходження (місця проживання), зазначеній в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

4. Днем отримання боржником копії судового наказу є день його вручення боржнику, визначений відповідно до статті 272 цього Кодексу.

29.07.2019 02:46
Сергій Громов
Львов

Дякую!!!

30.07.2019 04:42