Во время ЛФК. Инструктор проводил упражнение на стуле возле стены на голом полу. Ребенок упал. Результат зчмт. Ребенок с ограниченными возможностями. Какова ответственность инструктора и организации в которой это произошло. Спасибо.

03.08.2019 18:04
Андрей, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте, Андрей.
Квалификацией преступления будет заниматься следователь, Вам нужно обратиться с заявлением о случившемся в полицию, могут квалифицировать деяние по ст.137 УК Украины:

Стаття 137. Неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей

1. Невиконання або неналежне виконання професійних чи службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх внаслідок недбалого або несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило істотну шкоду здоров'ю потерпілого, - карається штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Ті самі діяння, якщо вони спричинили смерть неповнолітнього або інші тяжкі наслідки, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Или Стаття 367. Службова недбалість

1. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Родители ребенка вправе обратиться в суд с гражданским иском и требовать возмещения материального и морального ущерба с инструктора и организации, в которой это произошло.

04.08.2019 01:10

Вопросы из такой же категории

Убийство моей жины. И прекрытие полицыей жестокого убийства
Украла у сестры инструмент
Поліцейський побив бившу жінку