Дзвонять з мікрозаймів і напрягають що приїдуть додому. Прострочки 25 днів. Через який час вони можуть приїхати?

08.08.2019 00:59
Людмила , Ивано-Франковск

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Людмила.
Вони на Вас здійснюють психологічний тиск з метою спонукати виконати їх неправомірні вимоги, як правило, все зводиться лише до залякування, тому Вам потрібно ігнорувати їх, припинити з ними спілкування.
У разі якщо з"являться до Вас додому, нікого не пускайте, одразу викликайте поліцію, потрібно буде подавати заяву про злочин, оскільки це вимагання та незаконне проникнення у житло.
Примусове стягнення може здійснювати лише виконавча служба та приватні виконавці на підставі рішення суду.
Вам потрібно діяти законними методами, для цього потрібно направити в МФО юридичного листа та заяви про заборону використання персональних даних, після отримання обгрунтованого за змістом юридичного листа, у них не буде законних підстав нараховувати Вам великі відсотки, штрафи та пеню за прострочення платежів. Вам буде необхідно повернути лише тіло кредиту у тому розмірі, який Ви від них отримали, а у разі спливу строку позовної давності взагалі не доведеться повертати кошти. Такий юридичний лист забезпечить Вам захист і у разі звернення МФО до суду або до поліції з заявою про злочин, бо буде у Вас доказ, що Ви вживали заходи щодо повернення їм коштів та не визнавали кредитні зобов"язання, отже не можна вважати отримані кошти займом.
Звертайтесь, можу надати Вам юридичну домомогу у вирішенні проблем з МФО.

08.08.2019 12:14