Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте, Инга.
Это не основание для лишения родительских прав, исчерпывающий перечень оснований предусмотрен в ст.164 СКУ.
Если же Вам нужно оспорить отцовство мужа, тогда нужно участие биологического отца, если он признает отцовство в отношении ребенка, тогда он или Вы можете обратиться в суд с иском об исключении сведений из актовой записи о рождении ребенка сведений об этом мужчине как об отце ребенка, и тогда отцом будет признан биологический отец.
Или другой вариант, сам мужчина может обратиться в суд и оспорить свое отцовство, тогда сведения исключат, а Вы будете считаться одинокой матерью по ст.135 СКУ, но этот вариант не может быть реализован по Вашей инициативе.

Стаття 138 СКУ. Право матері дитини на оспорювання батьківства свого чоловіка
1. Жінка, яка народила дитину у шлюбі, має право оспорити батьківство свого чоловіка, пред'явивши позов про виключення запису про нього як батька дитини з актового запису про народження дитини.
2. Вимога матері про виключення запису про її чоловіка як батька дитини з актового запису про народження дитини може бути задоволена лише у разі подання іншою особою заяви про своє батьківство.
3. До вимоги матері про внесення змін до актового запису про народження дитини встановлюється позовна давність в один рік, яка починається від дня реєстрації народження дитини.

Обращайтесь, могу Вам помочь в решении Вашего вопроса.

08.08.2019 16:07

Вопросы из такой же категории

Ст. 43 Конституції України. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.
Оказывают давление в ходе проведения тендерной процедуры
За долго опечатали комнату.