Есть первая очередь-сын, но есть и четвертая очередь - типа сожительница, имеются 2 машины. вопрос- кто может их наследовать?

16.08.2019 08:09
наталья, Харьков

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Наталя, доброго дня!
Згідно ст. 1258 ЦК України.
1. Спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово.
2. Кожна наступна черга спадкоємців за законом одержує право на спадкування у разі відсутності спадкоємців попередньої черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від її прийняття, крім випадків, встановлених статтею 1259 цього Кодексу.
В даному випадку потрібно дивитися чи не був складений заповіт. Якщо його не було то уся спадщина переходить до першої черги, в вашій ситуації до сина. У разі якщо він відмовиться від спадщини, то тільки тоду зможуть претендувати інші черги.
Також важлим є той факт кому належать на праві власності 2 машини і за які гроші вони буди куплені.

16.08.2019 12:12
наталья
Харьков

дякую. машини належали батькові в цілому. він працював, отримував пенсію

16.08.2019 13:35
наталья
Харьков

ще питання. Ця "сожительница" вкрала документи на машини, вони знаходяться в неї. що тепер робити, як переоформити ці машини на сина? Треба йти до суду? Бо нотаріус не дає ніяких документів. А поліція може допомогти?

16.08.2019 13:38

Вопросы из такой же категории

Жила с гражданским мужем 9 лет.сейчас хочу с ним разойтись но он никак не уйдет с квартиры которую снимаем. Какую заяву мне написать?
Скажите пожалуйста, у меня в семье двое детей, один родной по крови мужа, а второй нет... является ли он как родитель по закону если не усыновил сына, а просто проживает с ним...
Муж обвиняет в том, что препятствую общению детей с бабушкой-дедушкой