У нас проблема із прийняттям у садок ,так як не має щеплень від народження, чи можна через суд чи ще якимось методом достукатись щоб не вакцинувати дитинку і щоб вона пішла у садок??

18.08.2019 17:45
Володимир, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Владимир, добрый день!
Згідно ст. 15 ЗУ Про захист населення від інфекційних хвороб:
Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв'язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

В данной ситуации отказ администрации детского сада является законным и обоснованным. Если вы по тем или иным причинам, не связаными с противопоказаниями по состоянию здоровья, отказывается делать прививки имеете право выбрать иную форму обучения: дистанционную или индивидуальную.

19.08.2019 17:07
Володимир
Киев

А через суд можна добитись щоб не робити щеплення?конституція говорить що кожен громадянин має право на
освіту тобто садок туди теж відноситься ,чи краще не починати судовий процес бо програємо?

19.08.2019 17:23

Нет, вам суд откажет по той причине , что не нарушается закон. Такие действия не противоречат также конституции, потому что вы можете выбрать иные формы обучения.

19.08.2019 17:33
Володимир
Киев

Я Вам дуже Вдячний що допомогли розібратись у цих питаннях!

19.08.2019 18:05