Доброго дня!
В школі написали, що недопустят дитину до занять через відсутність прививок. Це порушення основного закону України. Де гарантія що прививка не зашкодить дитині? Тим більше чого боятися дітям з прививками? Дякуємо.

22.08.2019 19:04
Людмила , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Згідно ст. 15 ЗУ Про захист населення від інфекційних хвороб:
Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється. У разі якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв'язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його.

В данной ситуации не будет нарушения законодательства. Такой же правой позиции придерживается и Верховный суд Украины.

23.08.2019 10:28
Людмила
Киев

Доброго дня, Екатерина Сергеевна!
Дякую за відповідь. Ви мені дуже допомогли. Всього вам найкращого.
З повагою, Людмила

14.09.2019 15:28

Доброго дня, Людмила.
Дитину без щеплень можуть взяти у навчальний заклад за певних умов.
Зокрема, питання про прийом дитини без щеплення у дитячий садок, школу вирішується лікарсько-консультативною комісією. Рішення приймають згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України від 29.11.2002 №434 та затвердженого цим наказом "Положення про підготовку дітей на педіатричній дільниці до відвідування дошкільного та шкільного загальноосвітнього навчального закладу".
Якщо медична комісія (з залученням епідеміолога) після вивчення документів вашої дитини видала висновок, що дитина може відвідувати дошкільний навчальний заклад, керівник зобов'язаний прийняти дитину до закладу освіти. Головне питання не до керівника дитячого садка або школи, а безпосередньо до лікарсько-консультативної комісії, яка повинна встановити, що ваша дитина в цей час здорова.
Отже, ви зобов'язані принести в установу медичну довідку і висновок лікарсько-консультативної комісії, що дитина може відвідувати навчальний заклад. За такої умови керівник закладу зобов'язаний прийняти дитину до закладу.

24.08.2019 02:04
Людмила
Киев

Доброго дня, Любовь Юрьевна!
Дякую за відповідь. Ви мені дуже допомогли. Всього вам найкращого.
З повагою, Людмила

14.09.2019 15:27

Вопросы из такой же категории

Человек на протяжении полугода звонит, пишет, преследует
Как получить паспорт в 18?
Нарушение прав человека