×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID: 19446

Прохожу службу по контракту в Нац гвардии Украины. Вышла из декретного отпуска и прохожу службу по контракту. Ребенку три года, очень часто болеет. Могу ли я взять бесплатный декретный отпуск по уходу за ребенком до шести лет? Если -,да,- то будет ли это время входить в общий стаж?

03.09.2019 13:44
,

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Світлана!
Відпустку для догляду за дитиною до 6 років можливо оформити на підставі медичного висновку одразу ж після закінчення відпустки по догляду за дитиною до досягнення трирічного віку, але таке право зберігається навіть, якщо Ви на деякий час вийдете на службу, але з"явиться причина (у зв"язку із хворобою дитини) і виникне потреба оформити відпустку для догляду за дитиною до досягнення 6 річного віку. Зауважу, що під час такої відпустки, Ви маєте право її припинити, вийти на службу і знову таки оформити за необхідності, що буде підтверджена медичним висновком.
Для оформлення такої відпустки слід подати відповідний рапорт про надання відпутски, а також медичний висновок про необхідність догляду за дитиною (строки зазначені у висновку повинні відповідати строкам, які будуть зазначені у рапорті, а в результаті і у наказі командира).
Під медичним висновком мається на увазі довідка за формою № 080-1/о, затвердженою наказом МОЗ України від 11.06.2012 р. №430.

03.09.2019 18:33

Вопросы из такой же категории

Какие выплаты положены по окончанию контракта с выслугой 13 лет?
Служу 9 месяцев і хочу перейти в другую часть даже согласний на контракт але командир не відпускає що робити?
Здравствуйте меня интересует возможно ли пойти служить от другого военкомата законно это или нет