Жінка навчалася у навчальному закладі в 1967 році. Документом про таке навчання, де прописані періоди навчання, є посвідчення. Таке посвідчення було втрачене. В архіві нічого не видають, обгрунтовуючи це тим, що навчальний заклад не здав документи в архів. У жінки є дві подруги, які б могли підтвердити її навчання разом з ними в 1967 році. В них є належно оформлені посвідчення з періодами. Також у жінки є загальне фото з нею, вчителями та студентами навчального закладу. У ПФУ їй відмовлено, так як немає запису в трудовій книжці і відсутні будь-які інші документи для підтвердження навчання. Як їй підтвердити? Звернутися до суду з оскарженням дій ПФУ та зобов'язання вчинити певні дії ? Але рішення чи довідки про відмову у вчиненні цих дій вони не дають.

06.09.2019 07:00
Юлія, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Юлія!
ПОки що в діях Пенсійного фонду немає дій чи бездіяльності, які можна було б осаржувати в суді, на даний момент це поки що слова для них, що колись там Ваша подруга десь навчалась і так далі...
Якщо навчальний заклад і досі існує (або правонаступник), зверніться з проханням щодо надання довідки про періоди навчання, якщо ж ні, тоді доцільно звернутись до архіву із заявою про надання відповідної довідки. Якщо в архіві немає даних, то Вам нададуть відповідь про це.
Якщо ж Ви все таки не отримаєте необхідних документів, тоді можна звернутись до суду із позовом про зобов'язання ПФУ зарахувати до стажу роботи, що дає право на пенсію за вислугу років період навчання у конкретному навчальному закладі, проте суду необхідно надати докази такого навчання, а тому можливо виникне необхідність залучити однокурсників.

06.09.2019 10:31 (Изменён 06.09.2019 10:32)

Вопросы из такой же категории

Могут ли снять надбавку?
Мене повідомили менше аніж за добу про скорочення моєї посади
Добрый вече! Вопрос касается пенсионной реформы сотрудников МВД Украины..