Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Федоре!
Якщо мова йде про надання часу для відпочинку за виконання обов"язків у вихідні, святкові та неробочі дні, то в цьому році були внесені зміни до Інструкції про організацію у Збройних Силах України соціального і правового захисту військовослужбовців, військовозобов’язаних та резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, та членів їхніх сімей, працівників Збройних Сил України (наказ Міністерства оборони України від 26.12.2018 року №658).
Виконання обов"язків у вихідні (святкові) також регулюється Статутом внутрішньої служби ЗС України (ст.203), якою встановлено що офіцерам, військовослужбовцям військової служби за контрактом, які виконували службові обов’язки у вихідні, святкові та неробочі дні, відповідний час для відпочинку надається командиром (начальником), як правило, протягом наступного тижня.
Стаття 72 Кодексу законів про працю України визначає, що робота у вихідний день може компенсуватися, за згодою сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі у подвійному розмірі. Оплата за роботу у вихідні дні обчислюється відповідно до вимог статті 107 КЗпП України.
Спробуйте вирішити це питання шляхом подання відповідного рапорту, якщо ж не вийде, то звертайтесь до суду, законодавство на Вашому боці.

09.09.2019 09:28