Я рухався зі швидкістю 60 км/год о 00:15 ночі в дощ, підїжджав до пустого перехрестя вже моргав зелений.... їду досить швидко починаю гальмувати але йде дощ, пусте перехрестя і відпускаю гальмо(щоб уникнути екстренного гальмування) проїжджаю світлофор! скоріш за все або на жовтий або на червоний - але я уже не кольору не бачив так як уже світлофор був позад мене! 30-50метрів за перехрестям іде поворот на правуо! навпроти - з іншого боку перехрестя їхав патруль, який розвернувся ввімкнув проблискові і почав мене наздоганяти! за поворотом я зупинився підійшли поліцейські! Вони були чемні, все робили по процедури, показаоли мені відео з їхнього реєстратора - на відео у них загорається червоне світло і якась пляма від фар перетинає перехрестя, вони розверитаються... їдуть по дорозі, наздоганяють авто! Хто чи що перетинає то перехрестя не розібрати! номери моїскоріш за все видно уже як вони стали за мною!
Я у точнив що не видно що це таке взагалі перетинає перехрестя, + з мого боку ще моргав зелений + я їхав швидко і в дощ не бажав застососувавти екстренне гальмування!Зі мною не погодились та сказали що постанова буде так як я мав зупинятись одразу як почало зелене мигати! надрукували папірець, де зазнасили що переїзд на червоне, відео додається я підписався та забрав копію!Єдине що я побачив вже потім - мене зупинили приблизно о 00:15 а в протоколі зазначено 23:30....
Суть питання - чи є логіка це оскаржувати? і чи витрачати на це час? та на чому зконцентрувати свою аргументацію!?Наперед вдячний за відповідь!

16.09.2019 23:29
Андрій, Хмельницкий

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте!
По практике обжалований таких постановлений могу сказать, что очень маленькие шансы.
Вы же поймите, нужны ну оочень веские основания для отмены постановления судом. Штрафами пополняется казна, с которой финансируются те же суды. Аргументация будет примерно следующая: сбросить скорость нужно было до подъезда к перекрестку, зеленый заморгал - остановиться, чтобы не пересекать на желтый или красный.

Поэтому, потратите время, силы, нервы - и все равно заплатите штраф.


17.09.2019 15:46

Вопросы из такой же категории

Я гражданин Украины имею вид на жительство в Латвии и купил и зарегистрировал здесь автомобиль. Могу ли я эксплуатировать его в Украине без растаможки и сколько времени?
Что будет за угон автомобиля
Штраф за парковку