Добрый день! У нас в семье сложились такие обстоятельства,
у моего мужа на сегодняшний день гражданского,прожили 40 лет из них половину в гражданском браке.Случилось тяжелое заболевание сосудистая деменция,он находится на специальном медикаментозном лечении,т.к. может принести вред себе и людям! У нас есть 2 совместных детей,других детей нет! Мы с детьми решили поместить его в пансионат,но его сестра против,на опекунство и дееспособность документы подали,но суда еще не было,долго ждать,а дело не терпит,дети с нами не живут я с ним сама!!! Скажите что мне делать,мне страшно тяжело и как быть с сестрой???

18.09.2019 10:49
Лариса, Черкассы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, пані Лариса!
Якщо Ви на даний момент в офіційному шлюбі, то рішення Ви в праві приймати. Тим більше, якщо діти це підтримують.

18.09.2019 14:25
Лариса
Черкассы

Именно сейчас в гражданском браке!!!

18.09.2019 15:59

Пані Лариса, для інформації:

Сімейний кодекс України

Стаття 3. Сім'я
2. ...
Подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина та чоловік у зв'язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно.

Стаття 90. Взаємна участь дружини, чоловіка у витратах на лікування
1. Дружина, чоловік взаємно зобов'язані брати участь у витратах, пов'язаних із хворобою або каліцтвом другого з подружжя.

Стаття 91. Право на утримання жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою
1. Якщо жінка та чоловік, які не перебувають у шлюбі між собою, тривалий час проживали однією сім'єю, той із них, хто став непрацездатним під час спільного проживання, має право на утримання відповідно до статті 76 цього Кодексу.


19.09.2019 09:45