В мене був борг 2000 наросло 17000я йду на контакт але просила про відстрочку або списання відсотків,вони навіть чути не хочуть.Кажуть що дзвонять усім рідним.Що робити?щоб не подзвонили

10.10.2019 04:19
Уляна, Ивано-Франковск

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Если начнут звонить родственникам, пусть тогда они уже обращаются в компанию и требуют прекратить звонки, ведь они вообще не несут ответственность и согласно статьи 8 Закона о персональных данных не давали согласия на распространение сведений и передпчу третьим лицам.

10.10.2019 21:49

Доброго дня, Уляна.
Не хвилюйтесь, погрози колекторів пов"язані лише з вчиненням на Вас психологічного тиску.
Потрібно боротись з МФО та колекторам законними методами. З особистої практики зазначу, що коли боржники звертаються до юриста, виконують його поради та надсилають листи в МФО, ті в свою чергу, теж маючи юристів, розуміють, що з Вас не можна буде стягнути великі суми, що Ви націлені боротись за свої права, та у них можуть виникнути проблеми з правоохоронними органами, тому вони зменшують свій тиск, погоджуються значно знизити суму вимоги, або ж взагалі втрачають до Вас інтерес, та займаються більш цікавими боржниками.
Проблему з кожним кредитом або позикою потрібно вирішувати індивідуально, універсального варіанту не має, бо треба враховувати обставини справи, особливості умов договору, порядку його оформлення, та яким чином були проведені проплати, чи взагалі їх не було.
Починати потрібно з самого проблемного для Вас кредиту.
Є декілька юридичних стратегій у боротьбі з МФО, після правового аналізу документів зможу Вам запропонувати найбільш вигідний варіант для конкретно Вашої ситуації.
Можливі варіанти:
1. Складання юридичного листа про невизнання кредитного договору.
2.Складання скарги у Нацкомфінпослуг.
3.Визнання кредитного договору недійсним у судовому порядку.
4.Визнання позики безвідсотковою через суд.
5.Направлення листа про розірвання договору позики.
6.Написання заяви про повернення надмірно сплачених коштів в МФО, через скаргу у Нацкомфінпослуг.

З приводу їх погроз дзвонити рідним, треба ігнорувати будь-яке спілкування з ними, про що попередити близьких родичів.
Звертайтесь, [email protected]



11.10.2019 00:30