Доброго дня. Розлучилась з батьком дитини три роки назд, з того часу батько дитини не приймає участі у вихованні дитини. За три роки жоданого разу не приїхав до дитини. Вийшла в другий раз заміж офіційно, теперішній чоловік хоче усиновити дитину. Підскажіть будьласка, як вірно та послідовно зробити все по закону України.

10.10.2019 19:22
Надія, Винница

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Надія.
Можливий варіант отримання згоди біологічного батька на усиновлення дитини іншим чоловіком у судовому порядку. Однак, у разі усиновлення дитини припиняється правовий зв"язок між батьком та дитиною, в тому числі і аліментні зобов"язання.
У разі позбавлення батьківських прав, без подальшого усиновлення, обов"язок сплачувати аліменти на утримання дитини залишається.
Потрібно подавати позов до суду про позбавлення батька батьківських прав на підставі ст.164 Сімейного кодексу України, за умисне ухилення від виконання батьківських обов"язків щодо виховання дитини, судовий процес буде за участю третьої особи - Служби захисту прав дітей (органу опіки та піклування), або заяву про усиновлення подавати без згоди батька дитини.
Звертайтесь, [email protected]

10.10.2019 23:58

Вопросы из такой же категории

Невиконання рішення суду одним із батьків
Посторонний человек в квартире
Здравствуйте! Возможно ли составить доверенность на вывоз ребёнка за границу, отцом, который сейчас находиться за границей! ?