Забрали автомобиль на штрафмайданчик за неправильну парковку. Здійснюючи поворот на постійну зелену стрілку з вулиці Володимирській на б-р Шевченка (м.Київ) до парку, я не побачила знак "рух громадського транспорту», який весить зверху на проводах над дорогою, оскільки пропускаю основний поток транспорту, який рухається по б-ру Шевкенка в сторону Бессарабки, увага водія прикута до руху автомобілів, а цей знак, коли автомобіль при повороті рухається водій не встигає помітити, він вже не в полі зору водія. Далі, здійснивши поворот, водій орієнтується по дорожній розмітці, тому що інших знаків не має, і бачить справа чітко розмічену синім кольором розмітку для паркування автомобілів вздовж сторони б-ру Шевченка рядом з парком, знаку "зупинка заборонена" не має. Свій автомобіль я припарквала чітко в синій зоні виділеній для паркування авто. Коли вийшла з дитиною з парку автомобіля вже не було. Поліція, яка була на місці події підтвердила, що мій автомобіль було евакуйовано, тому що був припаркований на полосі руху громадського транспорту, а ця виділена синім кольором розмітка для паркування автомобілів була замазана чорною фарбою, але з часом ця чорна фарба стерлася і синя знову помітна.
Отже з цих дій вбачається, що водія навмисно вводять в оману створюючи пастку двояким розумінням дорожньої розмітки, щоб здерти кошти з водія. Подія сталася в суботу 19.10.2019 приблизно о 15.00 15.30, автомобіль евакуйовано на штрафмайданчик, який працює в суботу до 16.00 і свій автомобіль водій зможе забрати тільки з понеділка, тому що субота та неділя вихідний, як в департаменті поліції для отримання постанови та сплати штрафів, так і на штрафмайданчику.
З діями поліції – незгодна, але іншого виходу не має, тільки сплатити штрафи, щоб забрати автомобіль. Чи можна подати в суд та повернути кошти?

20.10.2019 11:58
Татьяна, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Якщо Ви сплатити штраф, Ви тим самим погодитесь з порушенням. 

20.10.2019 15:24

Вопросы из такой же категории

Забрали права они поддельные
Перевозка пассажиров в служебном транспорте
Пригнать авто из Крыма