померла громадянка в якої спадкоємців не має. на території ради тимчасово не має державного нотаріуса - з причини того що попередній державний нотаріус перейшов в приватники, а нового ще не призначили. Хто повинен провести опис спадкового майна по відумерлій спадщині?

11.11.2019 10:08
Володимир, Николаев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

У разі відсутності спадкоємців або виконавця заповіту особою, яка управляє спадщиною, до складу якої входить земельна ділянка, є сільська рада за місцезнаходженням такої земельної ділянки.

Нотаріус або в сільських населених пунктах - уповноважена на це посадова особа відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини за заявою спадкоємців або за повідомленням підприємств, установ, організацій, громадян, або на підставі рішення суду про оголошення фізичної особи померлою чи за своєю власною ініціативою вживає заходів до охорони спадкового майна.

11.11.2019 14:00
Володимир
Николаев

до складу спадщини входить нерухоме майно - квартира. нотаріуса (державного) в даний час не має. державний нотаріус із сусіднього населеного пункту пропонує квартиру просто зачинити та опечатать. Виникає птання а як провести опис спадщини? коли нотаріус відмовляється здійснити виїзд.

11.11.2019 14:48 (Изменён 11.11.2019 14:48)

Вопросы из такой же категории

Можно ли россиянину попасть в Украину, если на руках нет документов, подтверждающих смерть родственника?
Один из наследников отказался оказывать помощь в захоронении
Как включить в наследство неохваченное наследство?