250 грн.

Вопрос решен

состоянием на 11.11.2019, моя выслуга составляет 26 лет (учитывая льготную службу), календарных полных лет 23 года и 4 месяца. В случае увольнения по состоянию здоровья, которое связано с исполнением обязанностей воинской службы с получением группы инвалидности, какой будет размер пенсии в процентном отношении?

11.11.2019 20:04
Николай, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Где служите? 

Но как правило - максиму 70%. 

И не совсем понятно соотношение "выслугу" и "календарных"? Речь идёт о льготных. 
Сейчас аналогична ситуация в производстве по МВД.

11.11.2019 23:11
Николай
Одесса

Служу в Госпогранслужбе. Льготных на сегодняшний день у меня 26 лет. какой будет процент пенсии, в случае увольнения по состоянию здоровья?

11.11.2019 23:16 (Изменён 11.11.2019 23:17)
Николай
Одесса

я получу ответ на мой вопрос?

11.11.2019 23:39
Sergeev Artyom
Харьков

Полготовлю с "привязкой" к статьям нормативных актов. 

12.11.2019 00:14

Здравствуйте, Николай!

В соответствии со статьей 37 О государственной службе от 16.12.1993 № 3723-XII
Пенсия по инвалидности в размерах, предусмотренных частью первой настоящей статьи, назначается при наличии страхового стажа, установленного для назначения пенсии по инвалидности в соответствии с Законом Украины "Об общеобязательном государственном пенсионном страховании", лицам, признанным инвалидами I или II группы в период пребывания на государственной службе, имеющих стаж государственной службы не менее 10 лет, а также лицам из числа инвалидов I или II группы независимо от времени установления им инвалидности, имеющие не менее 10 лет стажа государственной службы на должностях, отнесенных к категориям должностей государственных служащих, если непосредственно перед обращением за назначением такой пенсии они работали на указанных должностях. Пенсия по инвалидности в соответствии с настоящим Законом назначается независимо от причины инвалидности при условии прекращения государственной службы.
В свою очередь часть первая приведенной статьи (а она единственная действующая) определяет размеры пенсии при увольнении в связи с установлением инвалидности:

Пенсия государственным служащим назначается в размере 60 процентов суммы их заработной платы, с которой был уплачен единый взнос на общеобязательное государственное социальное страхование, а до 1 января 2011 года - страховые взносы на общеобязательное государственное пенсионное страхование, а лицам, которые на время обращения за назначением пенсии не являются государственными служащими, - в размере 60 процентов заработной платы работающего государственного служащего соответствующей должности и ранга по последнему месту работы на государственной службе, с которой был уплачен единый взнос на общеобязательное государственное социальное страхование, а до 1 января 2011 года - страховые взносы на общеобязательное государственное пенсионное страхование.

Также Вы имеете право на получение компенсаций, если установление инвалидности связано со службой.




12.11.2019 02:45
Sergeev Artyom
Харьков

ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб»
Стаття 13. Розміри пенсій за вислугу років
Пенсії за вислугу років призначаються в таких розмірах:
а) особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам, які мають право на пенсію за цим Законом, які мають вислугу 20 років і більше (пункт "а" статті 12): за вислугу 20 років - 50 процентів,.. за кожний рік вислуги понад 20 років - 3 проценти відповідних сум грошового забезпечення;
Максимальний розмір пенсії, обчислений відповідно до цієї статті, не повинен перевищувати 70 процентів відповідних сум грошового забезпечення (стаття 43), а особам, які під час проходження служби брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і віднесені в установленому законом порядку до категорії 1, - 100 процентів, до категорії 2, - 95 процентів.
Стаття 23. Призначення пенсій по інвалідності в розмірі пенсії за вислугу років
В разі наявності у особи з інвалідністю з числа осіб офіцерського складу, прапорщиків і мічманів, військовослужбовців надстрокової служби та військової служби за контрактом, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом вислуги, необхідної для призначення пенсії за вислугу років (пункт "а" статті 12), пенсія по інвалідності може призначатися їм у розмірі пенсії за вислугу років відповідно до вислуги (пункт "а" статті 13).

12.11.2019 11:12
Sergeev Artyom
Харьков

Стаття 1. Види пенсійного забезпечення
Особи офіцерського складу, прапорщики і мічмани, військовослужбовці надстрокової служби та військової служби за контрактом, особи, які мають право на пенсію за цим Законом при наявності встановленої цим Законом вислуги на військовій службі, службі в органах внутрішніх справ, Національній поліції, Службі судової охорони і в державній пожежній охороні, службі в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України, в органах і підрозділах цивільного захисту, податкової міліції, Державної кримінально-виконавчої служби України мають право на довічну пенсію за вислугу років.
Військовослужбовці, особи, які мають право на пенсію за цим Законом, які стали особами з інвалідністю за умов, передбачених цим Законом, набувають право на пенсію по інвалідності.

Розділ III
ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ
Стаття 18. Умови призначення пенсій по інвалідності
Пенсії по інвалідності особам, які мають право на пенсію за цим Законом, призначаються в разі, якщо інвалідність настала в період проходження ними служби або не пізніше трьох місяців після звільнення зі служби, або якщо інвалідність настала пізніше тримісячного терміну після звільнення зі служби, але внаслідок захворювання (травми, поранення, контузії, каліцтва тощо), яке виникло в період проходження військової служби чи під час перебування в полоні або заручником, якщо полонення чи захоплення заручником не було добровільним і особа, яка має право на пенсію за цим Законом, перебуваючи в полоні або заручником, не вчинила злочину проти миру і людства.
Стаття 21. Розміри пенсій по інвалідності
Пенсії по інвалідності військовослужбовцям, особам, які мають право на пенсію за цим Законом призначаються в таких розмірах:
а) особам з інвалідністю внаслідок війни I групи - 100 процентів, II групи - 80 процентів, III групи - 60 процентів відповідних сум грошового забезпечення (заробітку);
б) іншим особам з інвалідністю I групи - 70 процентів, II групи - 60 процентів, III групи - 40 процентів відповідних сум грошового забезпечення (заробітку).
Стаття 24. Надбавки та допомога до пенсії по інвалідності
До пенсії по інвалідності, що призначається особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам, які мають право на пенсію за цим Законом (у тому числі до обчисленої в мінімальному розмірі), нараховується:
а) надбавка непрацюючим особам з інвалідністю, які мають на своєму утриманні непрацездатних членів сім’ї (стаття 30), - на кожного непрацездатного члена сім’ї в розмірі 50 процентів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. При цьому надбавка нараховується тільки на тих членів сім’ї, які не одержують пенсійні виплати із солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, допомогу на дітей одиноким матерям. За наявності права одночасно на пенсію, зазначені види допомоги і надбавку до пенсії по інвалідності на непрацездатного члена сім’ї за вибором пенсіонера може бути призначено пенсію, державну соціальну допомогу або нараховано на цього члена сім’ї надбавку. За наявності в сім’ї двох або більше пенсіонерів кожний непрацездатний член сім’ї, який перебуває на їх спільному утриманні, враховується для нарахування надбавки тільки одному з пенсіонерів за їх вибором;
б) державна соціальна допомога на догляд у порядку і на умовах, передбачених Законом України "Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю";
в) надбавка особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, у порядку і на умовах, передбачених статтею 16 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", а особам, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, - у порядку і на умовах, передбачених статтею 9 Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні".
Надбавки та допомога, передбачені цією статтею, можуть нараховуватися одночасно.
Надбавки і підвищення до пенсій по інвалідності внаслідок Чорнобильської катастрофи нараховуються і в порядку, встановленому Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".


12.11.2019 11:23

Вопросы из такой же категории

Как отказаться от 2 группы инвалидности психиатрического плана.
Мне пытаются продать копию айфон за оригинал
Мама після інсульту лежача 82роки я зараз працююча якщо я звільнюся, то при оформлені опікунства я можу розраховувати на грошові виплати, в мене неповнолітня дитина