Мы с мужем в разводе,но у нас есть 5 сын,мне досталась квартира и я хочу туда прописать своего ребенка (до этого момента ребенок не был прописан ни где)но мне сказали ,что без нотариального разрешения отца или его присутствия это не возможно.Каа быть,если отец отказывается давать разрешение?

14.11.2019 17:35
Тамара, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Вітаю, пані Тамара!
Зверніться до реєстраційного органу з відповідною заявою, на яку Вам звичайно нададуть відмову, а вже її можна і слід оскаржити у суді.
Якщо суд встановить, що реєстрація місця проживання дитини за новою адресою відповідатиме всебічному забезпеченню інтересів дитини, то це буде зроблено без письмової згоди батька (одразу зверніть увагу на те, де на сьогоднішній день зареєстрована дитини, адже нове місце реєстрації повинно бути щонайменше аналогічним по площі).
До подання заяви в суд моєливо звернутись до органу опікі місцево ради (сільської, селищної, міської), який надасть висновок про доцільність/недоцільність такої реєстрації (але це вже за Вашим бажанням, сюди прийдеться подати багато документів і довести на засіданні чого для дитини це краще, ніж попереднє місце реєстрації).
З даного питання є рішення національних судів, а тому не бачу ніяких перешкод.
Всього найкращого.

14.11.2019 21:36