Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Вітаю, Олексію!
Законом України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення" №2899-IV (ст.13) забороняється куріння тютюнових виробів на робочих місцях та в громадських місцях, за винятком спеціально для цього відведених місць. Власник або уповноважені ним особи, чи орендарі відповідних споруд, окремих приміщень зобов'язані відвести спеціальні місця для куріння, обладнані витяжною вентиляцією чи іншими засобами для видалення тютюнового диму, а також розмістити наочну інформацію про розташування таких місць та про шкоду, якої завдають здоров'ю людини куріння тютюнових виробів чи інші способи їх вживання. Законом можуть встановлюватися й інші обмеження щодо місць вживання тютюнових виробів.
В цей же час, визначення поняття "громадське місце" згідно ст.1 вказаного Закону це частина (частини) будь-якої будівлі, споруди, яка доступна або відкрита для населення вільно, чи за запрошенням, або за плату, постійно, періодично або час від часу, в тому числі під'їзди, а також підземні переходи, стадіони.
Майте на увазі, що керівник навчального закладу своїм наказом міг визначити місця де забороняється палити та відповідно місця для тютюнопаління.

15.11.2019 14:05

Вопросы из такой же категории

В праве правление ОСББ требовать от жильцов дома переключить освещение закрытого тамбура на счётчик жильца?
Погрози від компанії швидко гроші
Добрый день на меня кто-то взял кредит на все мои данные что мне делать и что за это мне будет если я не выплачу кредит?