Купила в магазине просроченный йогурт. Чек на руках. Завтра-послезавтра работаю. Сколько у меня времяни что бы вернуть просроченный йогурт магазину? Могу я придти с этим йогуртом через 3 дня после покупки и какое максимальное время для возврата продуктов ненадлежащего качества?

20.11.2019 19:31
Наталия, Харьков

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Согласно ст 8 ч 8 Закона о защите прав потребителей

8. У разі придбання споживачем непридатного харчового продукту продавець зобов’язаний замінити його на харчовий продукт, який є придатним до споживання, або повернути споживачеві сплачені ним кошти. Розрахунки із споживачем у такому разі проводяться в порядку, передбаченому абзацом третім частини сьомої цієї статті.
абз 3 ч 7 ст 8
При розірванні договору розрахунки із споживачем у разі підвищення ціни на товар провадяться виходячи з його вартості на час пред'явлення відповідної вимоги, а в разі зниження ціни - виходячи з вартості товару на час купівлі. Гроші, сплачені за товар, повертаються споживачеві у день розірвання договору, а в разі неможливості повернути гроші у день розірвання договору - в інший строк за домовленістю сторін, але не пізніше ніж протягом семи днів.


про срок в законе не сказано


21.11.2019 18:15 (Изменён 21.11.2019 18:16)