Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Так, за це передбачена кримінальна відповідальність:

"Стаття 158-1. Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз

1. Надання або отримання виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі особою, яка не має права його надавати чи отримувати, або викрадення чи приховування виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, або надання виборцю заповненого виборчого бюлетеня чи бюлетеня для голосування на референдумі, або голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз -

караються штрафом від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

2. Діяння, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, кандидатом на виборах, членом виборчої комісії чи комісії з референдуму, довіреною особою кандидата на виборах, представником політичної партії чи місцевої організації політичної партії у виборчій комісії чи комісії з референдуму, уповноваженою особою політичної партії чи місцевої організації політичної партії, членом ініціативної групи референдуму, офіційним спостерігачем на виборах або референдумі, -

караються позбавленням волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років."

28.11.2019 23:24
Sergeev Artyom
Харьков

Об’єктом злочину є виборче право громадян, що передбачає участь громадян у виборах на рівних засадах: кожний громадянин України на відповідних виборах має один голос, який у день голосування він може використати тільки на одній виборчій дільниці. Об’єктом цього злочину також є встановлений законом порядок голосування на виборах та нормальна діяльність дільничної виборчої комісії.
Об’єктивна сторона злочину виражається у голосуванні виборцем, який бере участь у виборах на виборчій дільниці більше ніж один раз.

28.11.2019 23:33
Sergeev Artyom
Харьков

Кримінальна справа є (внесені відомості до ЄРДР)? 

28.11.2019 23:33
Владимир
Чернигов

Справа є. Але навіть при наявності відеодоказів поліція упереджнно підходить до цієї справи. Вони нібито не бачать відеодоказів. Закривають другий раз по пояснюючих осіб які голосували по два рази. Вони другого нічого проти себе сказати не можуть Як правильно поступити далі?

29.11.2019 00:15 (Изменён 29.11.2019 00:44)
Sergeev Artyom
Харьков

Стаття 94. Оцінка доказів

1. Слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюють кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв’язку для прийняття відповідного процесуального рішення.

2. Жоден доказ не має наперед встановленої сили.

Клопотання писали?

Стаття 220. Розгляд клопотань під час досудового розслідування

1. Клопотання сторони захисту, потерпілого і його представника чи законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, про виконання будь-яких процесуальних дій та у випадках, установлених цим Кодексом, іншої особи, права чи законні інтереси якої обмежуються під час досудового розслідування, або її представника слідчий, прокурор зобов’язані розглянути в строк не більше трьох днів з моменту подання і задовольнити їх за наявності відповідних підстав.

29.11.2019 01:04