Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Вітаю, пане Богдане!
Всі питання проходження війсьової служби регулюються Законом України "Про військовий обов"язок і військову службу", Положенням про проходження громадянами України військової служби у ЗС України та низкою актів Міністерства оборони України.
Швидкість Вашого переміщення із однієї військової частини в іншу залежить насамперед від самого військовослужбовця.
Для порушення питання переміщення, небхідно отримати письмову згоду (відношення) від командира військової частини в якій маєте бажання проходити службу в майбутньому. У своїй військовій частині необхідно по команді подати рапорт із клопотанням щодо порушення перед вищим командуванням питання щодо переміщення для подальшого проходження військової служби у військовій частині А0000.
Якщо військові частини в якій проходите службу і в яку плануєте переміститись перебувають в підпорядкуванні одного оперативного командування та виду військ (наприклад: обидві частини сухопутних військ і в одному оперативному командуванні "Північ"), то питання вирішується швидко і як правило позитивно, адже бойові частини укомплектовуються в першу чергу. Якщо ж різні види ЗС, то тут рішення приймається на рівні Генерального штабу і прийдеься Вам чекати, якщо звичайно в/ч в якій Ви проходите службу взагалі направить документи для реалізації. Хоча це можливо проконтролювати.
Удачі Вам!!! Слава Україні!

08.12.2019 22:20

Вопросы из такой же категории

Как правильно уволитьсяя
Как поехать в отпуск атошний но тибя в нево не отпускають
Правомерны ли действия работодателя в отношении военнослужащих?