Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте, Станислав.
Учителя не имеют право забирать телефон у ребенка, но и ребенок не имеет право им пользоваться на уроках, если это не предусмотрено уставом школы и утвержденными правилами для учащихся этой школы.
Стаття 41 Конституції України.
Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.
Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності.
Право приватної власності є непорушним.
Примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості.
Примусове відчуження таких об'єктів з наступним повним відшкодуванням їх вартості допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.


15.12.2019 22:50

Вопросы из такой же категории

Угон машини за кордоном
Судья нарушает мое право на защиту, проводил суд не удовлетворив мое требование предоставить защитника, потом уже с защитником запрещает оглашать ходатайства, проводит суд неуполномоченным составом суда(я ему дал отвод, а он все рано допросил свидетеля ст
Как правильно поступить