250 грн.

Вопрос решен

Здрастуйте я курсант ст2ст інституту ВМС за контрактом , сегодня произашла такая ситуация на утреннем поднятий флага когда исполняли Гимн Украины , я держал руки в карманах ето заметил полковник который опаздевал на построение , после чего он меня вызвал и говорит что будет клопотать про то что бы снять с меня звания младшего сержанта которое я получал в части , правомерно ли лишение звания за такое правонарушение ?

23.12.2019 12:56
Влад, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Здравствуйте. 
86. Якщо вину військовослужбовця повністю доведено, командир, який призначив службове розслідування, приймає рішення про притягнення військовослужбовця до дисциплінарної відповідальності та визначає вид дисциплінарного стягнення.
Під час накладення дисциплінарного стягнення та обрання його виду враховується: характер та обставини вчинення правопорушення, його наслідки, попередня поведінка військовослужбовця, а також тривалість військової служби та рівень знань про порядок служби.

Рішення про звільнення або притягнення до дисциплінарної відповідальності військовослужбовця оскаржується в установленому законом порядку.

88. Військовослужбовець, який вважає, що не вчинив правопорушення, має право протягом місяця з часу накладення дисциплінарного стягнення подати скаргу старшому командирові або звернутися до суду у визначений законом строк.

За перевищення наданої дисциплінарної влади командир несе відповідальність відповідно до законів України.

23.12.2019 16:13
Sergeev Artyom
Харьков

Другими словами вид наказание выбирает командир в соответствии со своими полномочиями. С учетом послужного списка, наличия поощрений/взысканий можно обжаловать вид наказания у вышестоящего начальника или в суде. 

23.12.2019 16:16