Моя мати захворіла невиліковною хворобою. Проблеми з головним мозком. Не може сама себе доглядати: готувати їжу, прати, ходити до магазину і т.д. Нас три брати, менший проживає дуже далеко, а я з старшим і матір'ю проживаю в одному містечку. Вона проживає окремо, ходяча… Свої дії не контролює, сама не може звернутись до суду. Я сам доглядаю її, хочу, щоб це робили по черзі аба найняли няню.. Старший відмовляється категорично. Яким чином його можна заставити?

25.12.2019 11:24
Александр, Чернигов

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Олександр.
Не можна його заставити, Ваше "а я так хочу" не передбачено законом. Можна стягнути з братів аліменти на матір, або фіксувати усі витрати, збирати чеки, квітанції, потім зі спадкоємців не більше ніж за три роки можна буде стягнути пропорційно розміру частки у спадщини.
Щодо матері, можна визнати її обмежено дієздатною або недієздатною, тоді буде призначений піклувальник або опікун, який буде вчинювати дії в інтересах матері, буде її законним представником, буде мати право звернутись до суду з позовом.
Зараз можна звернутись з заявою до органів опіки та піклування, або до прокуратури повідомити про стан матері, яка потребує допомоги, вони можуть ініціювати звернення до суду.

26.12.2019 02:35

Вопросы из такой же категории

Можно ли жить с двоюродным в гражданском браке?
Муж грозит ст 162 гр кодекса в браке не состояли но ребёнок записан на него
Какая статья когда меня использывали в личных целях