250 грн.

Вопрос решен

Чи можливо стати на облік в центр зайнятості, якщо я вийшла з декрету і пропрацювавши один день вирішила звільнитись. Чи положені мені виплати і якщо так, то які? Працювала офіційно по трудовій, загальний стаж на підприємстві разом з декретом 9 років.

08.01.2020 18:51
Мария Билушенко, Черкассы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов



08.01.2020 18:51 Мария Билушенко написал(а)
Чи можливо стати на облік в центр зайнятості, якщо я вийшла з декрету і пропрацювавши один день вирішила звільнитись
Так. Відповідно до ст 43 Закону Про зайнятість населення

Стаття 43. Статус безробітного

1. Статусу безробітного може набути:

1) особа працездатного віку до призначення пенсії (зокрема на пільгових умовах або за вислугу років), яка через відсутність роботи не має заробітку або інших передбачених законодавством доходів, готова та здатна приступити до роботи;

...

2. Статус безробітного надається зазначеним у частині першій цієї статті особам за їх особистою заявою у разі відсутності підходящої роботи з першого дня реєстрації у територіальних органах центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування.

Порядок реєстрації, перереєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу, і безробітних у територіальних органах центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, визначається Кабінетом Міністрів України.

Але важливо пам'ятати, що при звільненні за власним бажанням, термін виплат допомоги по безробіттю буде менше і максимально становитиме 270 днів з моменту постановки на облік як безробітної.


08.01.2020 18:51 Мария Билушенко написал(а)
и положені мені виплати і якщо так, то які?
Зарабітна плата за відпрацьований час.


Що стосуєсться мінімальної сумі допомоги по безробіттю в Україні в 2020 році, то вона становить 610 гривень (Постанова Правління фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття № 175 від 12.09.2018). У мінімальному розмірі допомогу виплачується непрацюючим громадянам України, які за останній календарний рік мають страховий стаж менше шести місяців або звільнені з останнього місця зайнятості з підстав, передбачених пунктами 3, 4, 7 і 8 статей 40, 41 і 45 КЗпП, а також переселенцям, випускникам навчальних закладів (без досвіду роботи) і демобілізованим зі служби в армії.

Безробітним, чий страховий стаж за останні 12 місяців до реєстрації на біржі праці перевищує 6 місяців або які мають перерву в роботі з поважних причин розмір виплат по безробіттю розраховується в процентному співвідношенні до їх середнього доходу (зарплати) в залежності від страхового стажу, але не менше мінімального розміру допомоги по безробіттю, встановленого для цієї категорії 1630 грн.

08.01.2020 22:17
Мария Билушенко
Черкассы

Дякую за інформацію. Я так зрозуміла, мені мають в центрі зайнятості платити якийсь відсоток від заробітної плати, але звідки беруть цю заробітну плату, якщо я була в декреті?
Роз'ясніть, будь-ласка, як правильно відбувається розрахунок по безробіттю після декрету, якщо я звільнилась за згодою сторін.

10.01.2020 14:44

Вопросы из такой же категории

Увольнение после отпуска по уходу за ребёнком
Мой брат подписал контракт. Сейчас увольняется раньше срока. Ему угрожают если он не вернет подьемные тоесть типа нулевую зарплату, то будет суд а может и посадят
Суд отклонил предложение ссылаясь на 157 статью