Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Згідно із Законом про захист прав споживачів, при поломці авто через неякісний бензин Ви маєте право вимагати від АЗС компенсацію збитку. Але без чека це не можливо. 

Що потрібно робити:
1.Після аварійної зупинки викликаємо евакуатор і доставляємо авто на СТО.

2. Повертаємося (з адвокатом і кількома знайомими людьми – свідками) на АЗС.

3. Виписуємо дані постачальника бензину, з’ясовуємо ПІБ співробітників, які працювали під час заправки авто.

4. Вимагаємо від начальника зміни на АЗС зробити забір проб з колонки. Після відбору пробув два опломбовані ємності (каністри) залишаємо на заправці, а третю веземо в лабораторію. Всі каністри повинні бути опечатані наклейкою, на якій: підпис клієнта, свідків, адвоката і співробітників АЗС.

5. Вимагаємо копії сертифікатів на паливо, яким було заправлено авто.

6. Коли в сервісі встановлять причину поломки внаслідок заправки неякісного палива, потрібно: скласти акт про причини поломки з печаткою сервісу й підписами майстра й старшого зміни; скласти акт про відбір палива з бака в присутності майстра й старшого зміни; оплатити ремонт і отримати чек з описом виду та вартості ремонту.

7. Пред’являємо письмові претензії АЗС. Докладаємо копії чека, висновків експертизи про якість палива, відібраного на АЗС і з паливного бака автомобіля, і акти СТО.

8. У разі небажання АЗС компенсувати збитки складаємо позов про відшкодування збитків до суду загальної юрисдикції за місцем реєстрації власника СТО. До позову прикріплюються копії чека, висновків лабораторії, акт СТО, пропозиція про добровільне врегулювання і (якщо є) письмову відмову АЗС. В ціну позову включається вартість бензину, експертизи, обстеження і ремонту, оплата евакуатора, послуг адвоката і моральний збиток.

29.01.2020 20:50

Вопросы из такой же категории

Пересдача ПДД на получение водительских прав
Как составить иск в суд о наложении штрафа за нарушение пдд
Постановка на учёт после 10 дней от покупки.