Если мне прислали по почте таблетки для похудения и я не хочу их забирать, могут ои на меня подать в суд? Так как на Новой почте я оформила отказ, а мне приходят такие смс:
1.
Шановний(на)Гевчук Олена Сергіївна, згідно з постановою КМУ “Про захист прав споживачів” №172 від 07.12.2005 р., медичні засоби обміну та поверненню не підлягають. Наша сторона виконала всі умови двостороннього усного договору взаємної відповідальності!!! Рекомендуємо Вам забрати вашу посилку у Відділення №1: вул. Самгородецька, 9, вартість замовлення 1596грн. Інакше Ви будете нести відповідальність на загальних підставах відповідно до законодавства. Очікуємо Вас у відділенні протягом 24 годин!

2.
Шановний(на) Гевчук Олена Сергіївна! Повідомляємо Вас, що через 24 години юридичний відділ компанії ТОВ «Центр здоров'я сім'ї» направить документи в порядку ст. 205 «Форма угоди усного договору», п. 1 ст. 689 «Обов'язки покупця» ЦК України, для отримання судового рішення про стягнення з Вас оплати за відправлене замовлення вартість якого 1596грн і суми за його зберігання у відділенні пошти.

05.02.2020 18:34
Олена Сергіївна, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день, Елена Сергеевна.
Вы имеете право отказаться от покупки и не забирать товар, что Вы и сделали.
Скорей всего на Вас оказывают психологическое давление с целью заставить выполнить их требования по оплате товара, не стоит этого делать.
В суд они не будут скорей всего обращаться, хотя у них есть такое право, но предъявление требований не означает факта их удовлетворения, к тому же нет перспектив, не может суд Вас заставить приобрести товар, даже если это мед. средства.
Поэтому не переживайте и игнорируйте необоснованные требования.

05.02.2020 23:35

Вопросы из такой же категории

Возврат некачественного товара без чека
Тариф на воду
Возврат денег за телефон, Существенный Недостаток