Молодой человек с которым я некоторое время проживала вместе,( на данный момент живу одна с ним расстались) в алкогольном опьянении каждый день меня приследует на улице, угрожает физической расправой, увольнением с работы, сжечь мне квартиру, и даже подкараулил меня в подъезде когда я шла с работы и ударил по лицу. Что делать мне и какие статьи за это ему могут предъявить. Ещё ко мне домой приходила не раз его мать и делала все то же что и он.

26.02.2020 13:49
Юлия, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Для начала Вам нужно обратиться в полицию. 

26.02.2020 13:49 Юлия написал(а)
в алкогольном опьянении каждый день меня приследует на улице
За это предусмотрена административная ответственность
Стаття 173. Дрібне хуліганство

Дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян, -

тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.


26.02.2020 13:49 Юлия написал(а)
ударил по лицу
За это уже уголовная
Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження

1. Умисне легке тілесне ушкодження -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, -

карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
или

Стаття 126. Побої і мордування

1. Умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

2. Ті самі діяння, що мають характер мордування, вчинені групою осіб, або з метою залякування потерпілого чи його близьких, або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, -

караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
Вам нужно грамотно составить заявление в полицию, с учетом квалифицирующих признаков. 

Также очень желательно иметь доказательства

26.02.2020 17:07
Юлия
Днепр

Спасибо Вам большое за помощь.

28.02.2020 09:11
Sergeev Artyom
Харьков

 Обращайтесь. 

28.02.2020 11:29

Вопросы из такой же категории

Как решить ситуацию с домом
Могу ли я жить отдельно в 17 лет?
Если супруги развелись 7лет назад, можно ли подавать в суд не раздел имущества?