Добрый день. Вопрос из Полтавы. В соседнем дворе бывший мент облил бездомного кота скипидаром. Кот умер. Кроме того кидал банки с балкона в присутствии детей. Местная полиция действовать не хочет

11.03.2020 12:28
Марина, Полтава

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте, Марина.
Нужно написать заявление в полицию о жестоком обращении с животном и требовать внести данные в ЕРДР, при отказе - обжаловать в судебном порядке следственному судье, чтобі был результат, нужно обратиться к юристу/адвокату для составления документов.

Стаття 89 КУпАП. Жорстоке поводження з тваринами
Жорстоке поводження з тваринами - знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, -
тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я.

Стаття 299 ККУ. Жорстоке поводження з тваринами
1. Жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій - караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.
2. Ті самі дії, вчинені у присутності малолітнього чи неповнолітнього, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.
3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені з особливою жорстокістю або у присутності малолітнього чи неповнолітнього, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб, або вчинені активним способом, - караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.


12.03.2020 23:31

Вопросы из такой же категории

Отказали в условно досрочном осн
Хулиганство ст 296 ч 4
Какие могут быть основания для возбуждения дела по ст 346 ч.1 Нужно ли заявление истца?