Здравствуйте!мой друг был перевезен из луганской тюрьмы на украину...в луганске подписал соглашение о сотрудничестве...по призду в украину сообщил об этом органам...будет суд по ст 111 часть 2...что его ждет?

12.03.2020 14:34
Алена, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день, Алена.

Вашему другу нужен адвокат, который будет заниматься его защитой в суде, все будет зависеть от установленных следствием обстоятельств и доказательств по делу.
Возможно есть основания для освобождения от уголовной ответственности по ч.2 ст.111 Уголовного кодека Украины.

Стаття 111 ККУ. Державна зрада
1. Державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, - карається позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
2. Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання.

12.03.2020 17:46

Вопросы из такой же категории

Чи враховується ст.126ч1 КУпАП як підстава на зміну покарання?
Какой основной квалифицирующий признак вымогательства?
Поступают угрозы по смс и телефону