У мене два сина, один із них нерідний теперішньому чоловіку. Останні роки баба (моя мати) почала влазити в наше сімейне життя. Вона часто бере внука до себе (саме цього хлопця) і маніпулює його психікую. Стверджує, що ми (батьки) любимо лише меншого, а його ні. Розказує, що батько йому не рідний, тому і не любить. Недавно сказала дитині, що потрібно позбутись від цього батька і обвинила в усній формі його в педофілії, алкоголізмі і інших злочинствах. Неодноразово писала заяви, в яких вказувала що у нас дома “бордель” і несприйнятні умови для проживання саме цієї дитини. Хочу дізнатись яке вирішення цієї проблеми буде найправильнішим і як заборонити цій людині спілкуватись з моїми дітьми. Також хотілося б перевірити стан здоров'я цієї жінки, так як точно знаю, що багато років назад вона пережила клінічну смерть і це могло посприяти розладу її психіки. Буду вдячна за допомогу.

18.03.2020 11:50
Тетяна, Черкассы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Обмежити можливо тільки в судовому порядку. 
Якщо потрібна допомога - звертайтесь. 

18.03.2020 19:36 (Изменён 18.03.2020 19:38)
Sergeev Artyom
Харьков

Стаття 257. Права баби та діда, прабаби та прадіда на виховання внуків, правнуків

1. Баба, дід, прабаба, прадід мають право спілкуватися зі своїми внуками, правнуками, брати участь у їх вихованні.

2. Батьки чи інші особи, з якими проживає дитина, не мають права перешкоджати у здійсненні бабою, дідом, прабабою, прадідом своїх прав щодо виховання внуків, правнуків.

Якщо такі перешкоди чиняться, баба, дід, прабаба, прадід мають право на звернення до суду з позовом про їх усунення.

18.03.2020 19:38

Тетяна, Ви маєте право подати заяву до поліції про вчинення психологічного насильства у сім"ї та вимагати застосування обмежувального припису до кривдника, заборонити наближатись до Вас та дитини, та виходити з Вами на контакт, строком до 6 місяців.

19.03.2020 00:46

Вопросы из такой же категории

Из за коронавируса пишут , что детям нельзя находится на улице и пугают ст.184 и 166
Как правильно подать на алименты
Имеет ли право мама забирать телефон у ребёнка?