Законный отец не имеет никаких ограничений на общение со своим сыном,приходит к нему домой но мать не пускает сына пообщаться с отцом и отказывается давать пояснення полициянтам.

21.03.2020 16:01
Андрей, Николаев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Вопрос в чем? 

21.03.2020 21:29

Добрый день, Андрей.
Нужно обратиться с иском в суд об установлении порядка и способов Вашего участия в воспитании ребенка и общении с ним.
За неисполнения судебного решения предусмотрена ответственность.

Стаття 159 СКУ Вирішення судом спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо від неї
1. Якщо той із батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоди тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод.
2. Суд визначає способи участі одного з батьків у вихованні дитини (періодичні чи систематичні побачення, можливість спільного відпочинку, відвідування дитиною місця його проживання тощо), місце та час їхнього спілкування.
В окремих випадках, якщо це викликано інтересами дитини, суд може обумовити побачення з дитиною присутністю іншої особи.
Під час вирішення спору щодо участі одного з батьків у вихованні дитини береться до уваги ставлення батьків до виконання своїх обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення, в тому числі стан психічного здоров'я одного з батьків, зловживання ним алкогольними напоями або наркотичними засобами.
3. За заявою заінтересованої сторони суд може зупинити виконання рішення органу опіки та піклування до вирішення спору.
4. У разі ухилення від виконання рішення суду особою, з якою проживає дитина, суд за заявою того з батьків, хто проживає окремо, може передати дитину для проживання з ним.
5. Особа, яка ухиляється від виконання рішення суду, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.

22.03.2020 19:12