Добрый день.
Жил с девушкой 11 лет.Спустя 5ть лет жизни родилась дочь, сейчас ей 6ть лет. Ребёнок на моей фамилии. 8го февраля 2019 года видел ребёнка последний раз. По месту жительства её больше нет. Звоню в полицию постоянно - толку 0. Что делать?
Спасибо!

22.03.2020 16:51
Александр, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый день, Александр.
Вам нужно обращаться в суд с исковым заявлением об установлении порядка и способов Вашего общения с ребенком, иск предъявлять по последнему месту регистрации матери ребенка.
В полицию нужно не звонить, а писать заявление, в случае бездействия - обжаловать в судебном порядке.

Стаття 159 СКУ. Вирішення судом спору щодо участі у вихованні дитини того з батьків, хто проживає окремо від неї
1. Якщо той із батьків, з ким проживає дитина, чинить перешкоди тому з батьків, хто проживає окремо, у спілкуванні з дитиною та у її вихованні, зокрема якщо він ухиляється від виконання рішення органу опіки та піклування, другий із батьків має право звернутися до суду з позовом про усунення цих перешкод.
2. Суд визначає способи участі одного з батьків у вихованні дитини (періодичні чи систематичні побачення, можливість спільного відпочинку, відвідування дитиною місця його проживання тощо), місце та час їхнього спілкування.
В окремих випадках, якщо це викликано інтересами дитини, суд може обумовити побачення з дитиною присутністю іншої особи.
Під час вирішення спору щодо участі одного з батьків у вихованні дитини береться до уваги ставлення батьків до виконання своїх обов'язків, особиста прихильність дитини до кожного з них, вік дитини, стан її здоров'я та інші обставини, що мають істотне значення, в тому числі стан психічного здоров'я одного з батьків, зловживання ним алкогольними напоями або наркотичними засобами.
3. За заявою заінтересованої сторони суд може зупинити виконання рішення органу опіки та піклування до вирішення спору.
4. У разі ухилення від виконання рішення суду особою, з якою проживає дитина, суд за заявою того з батьків, хто проживає окремо, може передати дитину для проживання з ним.
5. Особа, яка ухиляється від виконання рішення суду, зобов'язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому з батьків, хто проживає окремо від дитини.

22.03.2020 19:58

Вопросы из такой же категории

Развод алименты сколько положено примерно на двоих
Удочерение признано недействительным, есть ли возможность проверить это без доступа к документам?
Батько відмовляється повертати дитину матері