Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

"Департамент кіберполіції Національної поліції України є міжрегіональним територіальним органом Національної поліції України, який входить до структури кримінальної поліції Національної поліції та відповідно до законодавства України забезпечує реалізацію державної політики у сфері боротьби з кіберзлочинністю, організовує та здійснює відповідно до законодавства оперативно-розшукову діяльність." 
Т.е. он только проводит розыскные мероприятия, а преступления расследует следствие. 

Я б рекомендовал написать заявление в отдел полиции по месту жительства, а копии отправить в обласное следственное управление и сюда https://cyberpolice.gov.ua/contacts/ .

Также можете онлайн обратиться https://ticket.cyberpolice.gov.ua. 
Результативность действий полиции напрямую зависит от грамотного составления первичных документов и дальнейшей активной позиции как потерпевшего. 
Если нужна помощь - обращайтесь. 

24.03.2020 14:35

Добрый день, Алексей.
Это не мошенничество, скорей всего речь идет о составе преступления по ст.361 УК.

Стаття 361 УК. Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку
1. Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації, - карається штрафом від шестисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.
2. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони заподіяли значну шкоду, - караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Примітка. Значною шкодою у статтях 361-363-1, якщо вона полягає у заподіянні матеріальних збитків, вважається така шкода, яка в сто і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Для составления заявления в полицию обращайтесь к юристу, адвокату, в случае отказа или не принятия заявления нужно будет обжаловать отказ следственному судье.

24.03.2020 17:21