250 грн.

Вопрос решен

Добрый день. Подскажите такой момент. Я приобрел автомобиль в США , растаможил его и сейчас ремонтирую, но на днях предстоит перегон на покраску. Вопрос: не оштрафуют ли полицейские за езду без номеров и сертификации? Подходит ли езда со страховкой по вин-коду и бумажным номером?
Или страховка и любые номера США ? Как быть после сертификации- нп время карантина на учет машину не поставить.
Заранее благодарен

10.04.2020 11:50
Игорь, Кропивницкий

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Добрый день.

((7. Власники транспортних засобів та особи, що експлуатують такі засоби на законних підставах, або їх представники (далі - власники) зобов'язані зареєструвати (перереєструвати) транспортні засоби протягом ДЕСЯТИ ДІБ після придбання (одержання) або митного оформлення, або тимчасового ввезення на територію України, або виникнення обставин, що є підставою для внесення змін до реєстраційних документів. СТРОК ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ У РАЗІ ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ, ЯКІ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ВІДСУТНІСТЬ МОЖЛИВОСТІ СВОЄЧАСНОГО ЇЇ ПРОВЕДЕННЯ ВЛАСНИКАМИ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ (ХВОРОБА, ВІДРЯДЖЕННЯ АБО ІНШІ ПОВАЖНІ ПРИЧИНИ.))
10.04.2020 11:50 Игорь написал(а)
Вопрос: не оштрафуют ли полицейские за езду без номеров и сертификации? Подходит ли езда со страховкой по вин-коду и бумажным номером?
Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами Керування водієм транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, його експлуатація без номерного знака або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандартів, або з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, закритим іншими предметами, у тому числі з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, чи забрудненим, що не дозволяє чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів, перевернутим чи неосвітленим, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Но, учитывая

(Шановні відвідувачі! З 19 березня по 24 квітня 2020 року сервісні центри МВС тимчасово зупиняють прийом громадян і працюють за окремим графіком, у режимі онлайн. Прийом громадян буде відбуватися виключно для надання невідкладних послуг, зокрема: реєстрація/перереєстрація та зняття з обліку транспортних засобів тільки для медичних і дипломатичних установ; перша державна реєстрація нових легкових транспортних засобів; реєстрація нових вантажних автомобілів, автобусів, причепів і напівпричепів, що використовуються для забезпечення діяльності об’єктів критичної інфраструктури; перереєстрація транспортного засобу у зв’язку із втратою або викраденням свідоцтва про реєстрацію авто; обмін посвідчення водія, виданого вперше на 2 роки, онлайн; відновлення посвідчення водія в разі його втрати або викрадення. Ці послуги будуть надаватися за попереднім записом черговими сервісними центрами МВС. Разом з цим наголошуємо, що прийом громадян з явними ознаками ГРВІ проводитись не буде. За додатковою інформацією звертайтесь в контакт-центр (044) 290 19 88) http://hsc.gov.ua
Можно говорить о форс-мажорных обстоятельствах, но только косвенно.

10.04.2020 15:21
Sergeev Artyom
Харьков

Иными словами, ездить нельзя, могут оштрафовать. Но формально можно пробовать обжаловать в суде ссылаясь на форс-мажор

10.04.2020 15:22
Sergeev Artyom
Харьков

Условия, исключающие ответственность. 
Стаття 18. Крайня необхідність
Не є адміністративним правопорушенням дія, яка хоч і передбачена цим Кодексом або іншими законами, що встановлюють відповідальність за адміністративні правопорушення, але вчинена в стані крайньої необхідності, тобто для усунення небезпеки, яка загрожує державному або громадському порядку, ВЛАСНОСТІ, ПРАВАМ І СВОБОДАМ ГРОМАДЯН, установленому порядку управління, ЯКЩО ЦЯ НЕБЕЗПЕКА ЗА ДАНИХ ОБСТАВИН НЕ МОГЛА БУТИ УСУНУТА ІНШИМИ ЗАСОБАМИ І ЯКЩО ЗАПОДІЯНА ШКОДА Є МЕНШ ЗНАЧНОЮ, НІЖ ВІДВЕРНЕНА ШКОДА.
Вам нужно будет доказать что управляли ТС в крайней необходимости.


10.04.2020 15:31

Здравствуйте!

Эксплуатация транспортного средства без государственных номерных знаков - однозначное нарушение. Нет сертификации - также нарушение. Поставить номера США тоже не можете.

Поэтому если будете ехать без номеров или на номерах США без сертификации - формально подпадает под действие ч 6 статьи 121 Кодекса об административных правонарушениях:

Управление водителем транспортным средством, не зарегистрированным либо не перерегистрированным в установленном порядке, его эксплуатация без номерного знака или с номерным знаком, который не принадлежит этому средству или не отвечает требованиям стандартов, или с номерным знаком, закрепленным в неустановленном для этого месте, закрытым другими предметами, в том числе с нанесением покрытия или применением материалов, препятствующих или затрудняющих его идентификацию, или загрязненным, что не позволяет четко определить символы номерного знака с расстояния двадцати е ров, перевернутым или неосвещенным, -

влечет наложение штрафа в размере десяти необлагаемых минимумов доходов граждан.

Обстоятельствами непреодолимой силы и карантином здесь сложно объяснить, если цель поездки - покраска.

Из рекомендаций только - доставка авто к месту назначения на эвакуаторе - автовозом.

Во всех других случаях с инпекторами могут быть проблемы.




10.04.2020 16:39

Игорь, лучше не рисковать в нынешние времена. Однозначно остановят и "разогреют" или что хуже - на штраф-площадку отправят, а в сегодняшних реалиях добиться правосудия будет непросто.

10.04.2020 11:50 Игорь написал(а)
Как быть после сертификации- нп время карантина на учет машину не поставить
Пока до 24 апреля все гос.структуры закрыты и прием не ведут за некоторыми исключениями. Остается пока ждать окончания карантина.

10.04.2020 16:51

на время карантина штрафовать не будут за отсутствие регистрации

З 19 березня по 24 квітня 2020 року сервісні центри МВС тимчасово зупиняють прийом громадян і працюють за окремим графіком, у режимі онлайн.

Прийом громадян буде відбуватися виключно для надання невідкладних послуг, зокрема:

реєстрація/перереєстрація та зняття з обліку транспортних засобів тільки для медичних і дипломатичних установ;
перша державна реєстрація нових легкових транспортних засобів;
реєстрація нових вантажних автомобілів, автобусів, причепів і напівпричепів, що використовуються для забезпечення діяльності об’єктів критичної інфраструктури;
перереєстрація транспортного засобу у зв’язку із втратою або викраденням свідоцтва про реєстрацію авто;
обмін посвідчення водія, виданого вперше на 2 роки, онлайн;
відновлення посвідчення водія в разі його втрати або викрадення.

Ці послуги будуть надаватися за попереднім записом черговими сервісними центрами МВС.

http://hsc.gov.ua/ - выберите сервисный где удобнее будет вам оформлять

11.04.2020 13:27

Вопросы из такой же категории

Нужно было согласится на штраф и обжаловать его?
Не могу переоформить авто по наследству
Покупка и регистрация автомобиля