Здравствуйте будет проводиться вызнання та невизнання,с биологичным отцом ребенка вместе не проживаем и не в браке, буду ли я считаться матерью одиночкой?

11.04.2020 17:18
Анна, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте, Анна.
Если и не были в браке и он не признает отцовства, тогда будете одинокой матерью , а запись об отце ребенка в св-ве о рождении сделают с Ваших слов.
Если же о признает отцовство, и будет записан отцом ребенка, то у него будут все права и обязанности по отношению к ребенку.

Стаття 135 СКУ. Запис про батьків дитини, якщо батьківство, материнство не встановлене

1. При народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем та громадянством матері, а ім'я та по батькові батька дитини записуються за її вказівкою.

У разі смерті матері, а також за неможливості встановити місце її проживання чи перебування запис про матір та батька дитини провадиться відповідно до цієї статті, за заявою родичів, інших осіб або уповноваженого представника закладу охорони здоров'я, в якому народилася дитина.

2. Якщо батьки дитини невідомі, державна реєстрація її народження проводиться за рішенням органу опіки та піклування, яким визначається прізвище, власне ім'я, по батькові дитини і відомості про батьків.

12.04.2020 02:45

Вопросы из такой же категории

Выйти заміж у 16 без вагітності і дітей
Алименты после 18
Доброго дня підкажіть скільки коштує,подати заяву до суду про всиновлення дитини