после смерти отца и матери, наследниками за законом остлись: малолетняя дочь, работоспособный сын, мать погибшей(бабушка детей), родная сестра погибшего, дедушка и иждивенец. Наследствие состовляет 1200000 грн как распределиться наследствие ?

22.04.2020 19:09
София, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

В  порядке очередности, согласно гражданскому кодексу. 

22.04.2020 22:25

Здравствуйте, София.
Наследниками первой очереди по закону являются дети, родители умершего и супруг, который пережил другого, если они умерли в разные сутки. Доли у всех наследников равные.

Стаття 1261 ЦКУ. Перша черга спадкоємців за законом
1. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Стаття 1276 ЦКУ. Перехід права на прийняття спадщини
1. Якщо спадкоємець за заповітом або за законом помер після відкриття спадщини і не встиг її прийняти, право на прийняття належної йому частки спадщини, крім права на прийняття обов'язкової частки у спадщині, переходить до його спадкоємців (спадкова трансмісія).
Право на прийняття спадщини у цьому випадку здійснюється на загальних підставах протягом строку, що залишився. Якщо строк, що залишився, менший як три місяці, він подовжується до трьох місяців.

26.04.2020 17:07

Вопросы из такой же категории

Смерть отца, живая мать и трое детей
Очередь наследства внучки