Здравствуйте, мужа остановила полиция якобы им показалось что он употреблял наркотические вещества, направили сдать анализ,протокол на месте не составили, никаких бумажек на руки не дали, слустя 1,5 месяца вызвали в отдел полиции и сказали что в моче были найдены запрещённые вещества, а протакол они составят сейчас!

20.05.2020 06:33
Юлия, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


если не было анализа сделаного в ПНД врачом через суд есть шанс данное дело разнести

21.05.2020 17:17
Юлия
Днепр

Есть анализ

24.05.2020 18:56

на что анализ и какой результат ?

25.05.2020 19:12
Юлия
Днепр

Они говорят что есть заключение с ПНД и все, на руки нам само заключение не дают, в самой диспансер мы не можем забрать его так как нет никаких бумажек! Подскажите когда остановила полиция и они решили, что якобы муж под наркотиками должны были оформлять протакол? Должны были быть сведетили ? На руки должны дать хоть какие-то бумаги?

25.05.2020 23:56

Здравствуйте, Юлия.
Необходимо в судебном порядке доказывать отсутствие состава правонарушения, что будет основанием для закрытия производства по делу, или по истечению срока привлечения к ответственности.
Обращайтесь.

23.05.2020 21:45
Юлия
Днепр

Подскажите какой срок для этого дела?

25.05.2020 23:56

Три месяца.

Стаття 38 КУпАП. Строки накладення адміністративного стягнення

Адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через два місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через два місяці з дня його виявлення, за винятком випадків, коли справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу підвідомчі суду (судді).

Якщо справи про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частинах третій - п’ятій цієї статті.

Адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, передбаченого частинами третьою - шостою статті 164-14 цього Кодексу, може бути накладено протягом шести місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, а також правопорушень, передбачених статтями 212-15, 212-21 цього Кодексу, може бути накладено протягом шести місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Адміністративне стягнення за вчинення правопорушень, передбачених статтями 204-1 і 204-2 цього Кодексу, може бути накладено протягом трьох місяців з дня їх виявлення, але не пізніше року з дня їх вчинення, а у разі вчинення таких правопорушень іноземцями або особами без громадянства, стосовно яких у встановленому законом порядку прийнято рішення про примусове повернення чи примусове видворення з України, - протягом часу, необхідного для їх виїзду з України, але не пізніше строку, визначеного законом для виїзду цих осіб з України чи забезпечення їх примусового видворення з України.

У разі закриття кримінального провадження, але за наявності в діях порушника ознак адміністративного правопорушення, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня прийняття рішення про закриття кримінального провадження.

26.05.2020 00:03

Вопросы из такой же категории

Остановили по 10 статье без информации о нарушении, составили штраф за страховку
День добрый , такой вот вопрос , в случае дтп и в дальнейшем разбирательстве могут ли считать права не действительными в случае просроченного мед осмотра , в связи с. Законом √65/80 ?????
Как опровергнуть показания для полиции против себя самого, при том, что у них нет явного доказательства(кроме моих показаний) что я был за рулём в нетрезвом состоянии