Лікар використовував нецензурні вислови під час пологів. Розпускала руки,та не надавала жодної інформації,яка могла домогти під час пологів,в наслідок чого дитина народилася з травмою.

Спеціалізовані лікарі кваліфікують як "Родова травма"(3 ступінь тяжкості)

Які мої права були порушені? Які закони України передбачають покарання для лікаря?

20.05.2020 09:20
Наталія, Днепр

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Ви зверталися до Управління охорони здоров'я ? Повинна бути проведена перевірка дій лікаря ,вину медиків часто складно довести

21.05.2020 16:59

Доброго дня, Наталія.
Вам треба звертатись з заявою про вчинення злочину до поліції.

Стаття 140 ККУ. Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником

1. Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов'язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого, - карається позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому, -карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Стаття 141 ККУ. Порушення прав пацієнта

Проведення клінічних випробувань лікарських засобів без письмової згоди пацієнта або його законного представника, або стосовно неповнолітнього чи недієздатного, якщо ці дії спричинили смерть пацієнта або інші тяжкі наслідки, - карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

23.05.2020 17:27

Вопросы из такой же категории

Обвинение в финасовыходные мохинациях
Угроза жизни от мужа заключённого
Если не выплачивается онлайн кредит на что это влияет и предосмотренно какое-то наказание за это