Добрий день. Придбали кутову ділянку( вулиця/провулок) є викопіювання з проекту. Збудували будинок з виходом на провулок. Згодом Дорогу провулку звужену і без відома з»явилась ще одна ділянка, яка перекрила наш вихід. Тобто придбана нами ділянка стала не кутовою. Підскажіть, будь ласка, як можна врегулювати законно цю ситуацію? Дякую Вам

16.06.2020 10:29
Света , Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Добрий день.

16.06.2020 10:29 Света написал(а)
яка перекрила наш вихід.
Стаття 401. Поняття користування чужим майном

1. Право користування чужим майном (сервітут) може бути встановлене щодо земельної ділянки, інших природних ресурсів (земельний сервітут) або іншого нерухомого майна для задоволення потреб інших осіб, які не можуть бути задоволені іншим способом.

2. Сервітут може належати власникові (володільцеві) сусідньої земельної ділянки, а також іншій, конкретно визначеній особі (особистий сервітут).

Стаття 402. Встановлення сервітуту

1. Сервітут може бути встановлений договором, законом, заповітом або рішенням суду.

2. Земельний сервітут може бути встановлений договором між особою, яка вимагає його встановлення, та власником (володільцем) земельної ділянки.

Земельний сервітут підлягає державній реєстрації в порядку, встановленому для державної реєстрації прав на нерухоме майно.

3. У разі недосягнення домовленості про встановлення сервітуту та про його умови спір вирішується судом за позовом особи, яка вимагає встановлення сервітуту.

17.06.2020 11:20

Вопросы из такой же категории

Не законное использование моего земельного участка
Я имею статус УБД. Живу за пределами города , но в области. Могу ли я получить 10сот. в черте города по статусу?
Хочу найти участок для приватизации в кадастровой карте Украины.