250 грн.

Вопрос решен

Здравствуйте, меня преследует человек . Уже давно и упорно .когда я сделала замечание и пригрозила милиции,он пшикнул мне в глаза балончиком. Подавала заявление в милицию ,сказали нет сильных побоев -нет дела.сказали нет закона который запрещает людям шпионить за кем-то.. И теперь я все чаще замечаю его. Он собрал всю информацию про мою семью и теперь тоже за ними следит ,на вопрос зачем ,сказал от скуки . Но взгляд и походка у него страшная. Часто дёргает ручки двери моей и убегает. Мне страшно,что делать можно чтоб отстал ?

09.07.2020 19:46
Кристина, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Добрый вечер, Кристина!

Скорее всего, это психически больной человек. Его можно направить на принудительное психическое лечение по решению суда. Инициировать процесс может прокуратура.

Также в рамках Закона "О предотвращении и противодействии домашнему насилию" возможно получить судебный запрет на приближение.

09.07.2020 23:45
Sergeev Artyom
Харьков

Здравствуйте.

09.07.2020 19:46 Кристина написал(а)
пшикнул мне в глаза балончиком. Подавала заявление в милицию ,сказали нет сильных побоев -нет дела
Это не так. 

Стаття 125. Умисне легке тілесне ушкодження

1. Умисне легке тілесне ушкодження -

карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

2. Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності, -

карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин або виправними роботами на строк до одного року, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
У першому випадку йдеться про легке тілесне ушкодження, що не спричинило таких наслідків, як короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності. Таким тілесним ушкодженням

є ушкодження, що має незначні скороминущі наслідки, тривалістю не більш як шість днів.

Легке тілесне ушкодження другого виду характеризується тим, що при його заподіянні потерпілому спричиняються короткочасний розлад здоров'я або незначна стійка втрата працездатності. Короткочасним слід вважати розлад здоров'я тривалістю понад шість днів, але не більш як три тижні (21 день). Під незначною стійкою втратою працездатності слід розуміти втрату загальної працездатності до 10%.
Результат рассмотрения полицией Вашего заявления зависит от качества составленных документов (заявления, пояснений). Подробно изложить обстоятельства в заявлении и пояснении с учетом квалифицирующих признаков уголовного правонарушения, что б не было возможности трактовать содержание иначе. В течении суток должны внести в ЕРДР (открыть уголовное производство), в противном случае обжаловать невнесение к следственному судье. 


09.07.2020 19:46 Кристина написал(а)
Он собрал всю информацию про мою семью и теперь тоже за ними следит
Стаття 182. Порушення недоторканності приватного життя

1. Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, -

караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
1. Відповідно до ст. 32 Конституції України ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без й згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

2. Об'єктом злочину є право громадянина на недоторканність приватного життя, особисту та сімейну таємницю.

3. Предметом злочину є конфіденційна інформація про особу. Нею є відомості про приватне життя особи, що становлять її особисту чи сімейну таємницю (зокрема, інформація про освіту, сімейний стан, релігійність, стан здоров'я, дата і місце народження, майновий стан та інші персональні дані про особу) 1 поширюються за ЇЇ бажанням відповідно до передбачених нею умов. Під приватним життям особи розуміється сфера життєдіяльності окремої особи, . яка включає в себе зв'язки особи з іншими людьми, її приватні справи, сімейні стосунки тощо, тобто все, що пов'язане з її способом життя і не має публічного характеру. Особисту таємницю становлять відомості про приватне життя конкретної особи, які ця особа бажає зберегти в таємниці від інших осіб. Такими відомостями можуть бути відомості про її здоров'я, інтимне життя (зокрема наявність позашлюбних інтимних стосунків), хобі, особливість сімейних стосунків (народження поза шлюбом дитини тощо). Сімейна таємниця - відомості про приватне життя члена (членів) окремої сім'ї чи декількох сімей, які він (вони) бажають зберегти у таємниці від сторонніх осіб.

Конфіденційною не може визнаватися інформація, яка вже раніше була оприлюднена шляхом публікації, повідомлення в засобах масової інформації чи іншим способом.




10.07.2020 16:29

Вопросы из такой же категории

Не пускают без маски в супермаркет
Проблема в том что не могу рассмотреть гражданское дело о" Про визнання нотаріального напису таким який не підлягає виконанню"из за того что противоположная сторона подала жалобу в апеляцию без оплати судебного сбора и пол года не устраняет недостатки яко
МАЮ ДЕКІЛЬКА ЗАЙМІВ. НЕМАЄ ЗМОГИ СПЛАТИТИ ВСІ. ДЗВІНКИ, ПОГРОЗИ, ВІДМОВЛЯЮТЬЯ ПЕРЕРАХУВАТИ.