250 грн.

Вопрос решен

Вызвала милицию по случаю угроз убить меня( есть свидетели) которые в последствии сопровождались выстрелами (тоже есть свидетели которые слышали выстрелы)Но после опроса милицией,(который ко всему был в нетрезвом состоянии) нарушитель не признался чтот стрелял. Милиция взяла со всех показания и уехали, не забрав нарушителя???

05.08.2020 07:51
Зоя, Одесса

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Результат рассмотрения полицией Вашего заявления зависит от качества составленных документов (заявления, пояснений). Нужно подробно изложить обстоятельства в заявлении и пояснении с учетом квалифицирующих признаков уголовного правонарушения, что б не было возможности трактовать содержание иначе. В течении суток должны внести в ЕРДР (открыть уголовное производство), в противном случае обжаловать невнесение к следственному судье. 

Стаття 129. Погроза вбивством

1. Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози, -

карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років.

2. Те саме діяння, вчинене членом організованої групи або з мотивів расової, національної чи релігійної нетерпимості, -

карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.
З об'єктивної сторони злочин проявляється у залякуванні потерпілого позбавленням його життя. Таке залякування може бути виражене у будь-якій формі: усно, письмово, шляхом демонстрації зброї тощо.
Погроза вбивством має бути конкретною і реальною. Реальність погрози визначається достатністю підстав побоюватися її виконання, які у кожному випадку е різними. При визначенні реальності погрози значення має з'ясування форми, характеру, місця, часу, обстановки її висловлення, характеру попередніх взаємовідносин між винним і потерпілим тощо. Особливе значення при цьому має сприйняття погрози самим потерпілим, а також і присутніми при цьому іншими особами.

Злочин вважається закінченим з моменту сприйняття погрози потерпілим.

Суб'єктивна сторона злочину характеризується прямим умислом; винний усвідомлює, що погрожує вбивством, що ця погроза здатна викликати у потерпілого побоювання за своє життя, і бажає цього. 





05.08.2020 12:06

чем закончилось дело?

28.01.2021 23:27