Здравствуйте
Меня приняла полиция при себе было где-то 25 грам марихуаны. В протоколе написали что я нашел ее они подъехали спросили есть ли запрещенные вещества. Я сказал - да есть и отдал добровольно. На суд я прийти не смогу так как подписал службу за контрактом и буду на учебке. Что мне грозит?

30.10.2020 21:14
Евгений, Сумы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Здравствуйте, Евгений.
Привлекут к уголовной ответственности, что будет основание расторгнуть контракт.

Стаття 309 ККУ. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту

1. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту - караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

2. Ті самі дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб чи протягом року після засудження за цією статтею або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах, - караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

4. Особа, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені частиною першою цієї статті.

31.10.2020 00:46
Sergeev Artyom
Харьков

Тюрьма. 

31.10.2020 13:04