Доброго вечора. У 20 числах минулого місяця, здійснив 100% передплату за автомобільні покришки, попередньо перевіривши статус магазину як юридичної особи. Перевіряв на різних ресурсах. Все було красиво. А 26 11.20 – зв'язок з продавцем перервався, зник і сайт магазину. Стало все зрозуміло. Набравши в пошук ще раз – відразу вже попадаю на https://marker.org.ua Протягом одного дня списались 36 чоловік аналогічно постраждалих. Суми передоплати різні, від 3 до 16 тис. грн. Але загальна –пристойна. Отримувач коштів - одна і таж особа, лише в кількох банках. Створили групу де вирішили об’єднатись та подати електроні звернення до кіберполіції. Що і зробили. На другий день вищезгаданий сайт теж заблокували ( відключений за рішенням адмін.)
Після подання звернення отримуєм копії листів, вже з обласних управлінь, у яких матеріали перенаправляються до відділків за місцем реєстрації позивачів.
Повторно подав вже письмове звернення у місцевий відділок поліції. Отримав талон повідомлення, про прийняття і реєстрацію заяви про КП.
У заяві клопотав про внесення відомостей до ЄРДР, та повідомити про початок ДР.
Судячи з розмови із слідчим, та його реакції, - шанси, що на цьому все закінчиться - великі.
У групі «правовиків» не виявилось. Тому звертаюсь по допомогу - як діяти у даній ситуації? Дієві методи?
З пов. Андрій.

02.12.2020 17:43
Андрій, Винница

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов

Sergeev Artyom
Харьков

Доброго вечора. До ЄРДР внесли? 
Якщо до ЄРДР внесли - потрібно ознайомитися з матеріалами кримінального провадження та надавати клопотання слідчому про проведення тих чі інших слідчих дій (запити, допити...). Якщо ЄРДР немає - оскаржувати до суду. 

02.12.2020 22:03

Доброго дня, Андрій.
Необхідно звертатись до слідчого та дізнаватись чи відкрито кримінальне провадження за Вашою заявою, якщо ні - подавати до суду скаргу слідчому судді та заявляти вимогу: зобов"язати внести відомості до ЄРДР.
Якщо особу, яка отримувала кошти встановлено або буде встановлено, треба звертатись з позовною вимогою про повернення коштів, бо факт звернення до поліції не поверне Вам кошти, їх треба стягувати у судовому порядку.

04.12.2020 13:01

Вопросы из такой же категории

Что совершили по этой статье
Мой знакомый увидел личные фотографии бывшей девушки, на что она пытается мне угрожать
Соседи украли забор (сетку рабицу) между домами, это 185 УК.