Добрий день. Дитині 18 років, навчається в університеті. Чи можна укласти договір про припинення права на аліменти у зв'язку з передачею права власності на частину кімнати в гуртожитку яка знаходить у спільній сумісній власності моїй та доньки і дружити. З дитиною у вказаній кімнаті на даний час проживає дружина. Я живу у батьків. Можу я подати заяву до суду про це, або запропонувати у відзиві на позовну заяву про стягнення аліментів

08.01.2021 09:14
Александр, Сумы

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Доброго дня, Олександр.
Тільки за згодою дитини таке можливо, договір укладається у нотаріуса.

Стаття 201 СКУ. Застосування норм цього Кодексу до відносин щодо обов'язку батьків утримувати повнолітніх дочку, сина
1. До відносин між батьками і дочкою, сином щодо надання їм утримання застосовуються норми статей 187, 189-192 і 194-197 цього Кодексу.

Стаття 190 СКУ. Припинення права на аліменти на дитину у зв'язку з набуттям права власності на нерухоме майно
1. Той із батьків, з ким проживає дитина, і той із батьків, хто проживає окремо від неї, з дозволу органу опіки та піклування можуть укласти договір про припинення права на аліменти для дитини у зв'язку з передачею права власності на нерухоме майно (житловий будинок, квартиру, земельну ділянку тощо).
Такий договір нотаріально посвідчується. Право власності на нерухоме майно за таким договором виникає з моменту державної реєстрації цього права відповідно до закону.

09.01.2021 01:37

Вопросы из такой же категории

Утримання психічнохворого брата
Надання завідомо неправдивих даних, наклеп.
Купили дом в гражданском браке саписан на бывшего мужа, имею ли я право на пол дома?