Патруль остановил и выписал штраф за не работающую 1 фару ближнего света, о которой я не знал. Полицейский попросил выйти из машины, посветил фонариком в глаза, (возможно сфоткал лицо), убедился что нет признаков опьянения и сказал что вопросов нет.
Имел ли он право проводить данное мероприятие?
Хотелось бы написать на него заявления для разбирательства. Возможно ли оспорить штраф за не работающую фару?

23.04.2021 23:33
Вадим, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Вітаю, пане Вадиме!
Протокол і постанова були складені щодо непрацюючого освітлення? Де Ви знаходились на момент зупинки (населений пункт чи поза ним)? В який час це було? Багато питань, то ж уточніть, я надам вам більш розширену відповідь.

25.04.2021 18:02
Вадим
Киев

Протокол касательно не работающей фары. Находился в городе. Время 3:00 .

26.04.2021 12:52

Доброго дня!
Відповідно до підпункту 31.4.3 ПДР забороняється експлуатація ТЗ в разі, якщо НЕ ГОРИТЬ ЛАМПА ЛІВОЇ ФАРИ В РЕЖИМІ БЛИЖНЬОГО СВІТЛА.
Підпункт "а" пункту 19.1 - у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості незалежно від ступеня освітлення дороги, а також в тунелі, на ТЗ мають бути увімкнені світлові пристрої- фари ближнього (дальнього) світла.
В суд можна звернутися, це гарантоване право кожному громадянину, проте є постанови Верховного Суду, які окреслюють правову позицію і саме спираючись на них, поліція може довести, що інспектор законно наклав на Вас штраф.
А тому на майбутнє все ж краще переконатись, що Ваше авто справне, зокрема, освітлення. 
Будьте здорові!

26.04.2021 13:13

Вопросы из такой же категории

Авто из Англии
Страховая требует вернуть 50% суммі выплат
Я выезжал с Населе