Добрый день.
Интересует процедура возврата водительского удостоверения. После проверки моих документов (в Киевской области) патрульная полиция сообщила что мои права не отображаются в базе, была вызвана следственная группа, которая изъяла водительское удостоверение, при этом отказали в выдаче копии протокола. После моего обращения в сервисный центр МВС (ул. Туполева, 19) мне сообщили что был сбой в программе, проблема уже устранена и мои права есть в базе.
Учитывая мое постоянное проживание в Киеве есть ли возможность добиться получения своего водительского удостоверения в любом отделении полиции Киева? Если да, то какие действия я должен проделать?
Заранее спасибо за ответ.

10.05.2021 13:26
Андрей, Киев

Получите консультацию юриста онлайн!


Ответы юристов


Тобто Ви віддали свої документи незрозуміло кому і безпідставно. Якщо Вам відома інформація працівників, які вилучали документи, то пишіть заяву на ім'я керівника органу Нацполіції, або взагалі напишіть скаргу голові Нацполіції.

11.05.2021 21:51
Андрей
Киев

Володимир, дякую за відповідь.
Я зателефонував в центральне відділення національної поліції Київської області і вони з’єднали мене із 102 після розмови з оператором мені зателефонував співробітник відділення в Київській області і повідомив, що копії я можу забрати в їхньому відділені.
• Мій дзвінок на 102 можна вважати офіційно зареєстрованою скаргою, чи мені потрібно направити рекомендований лист з повідомленням?
• Чи маю я право вимагати отримання мого водійського посвідчення в будь-якому відділенні національної поліції Києва? Адже не маю можливості їздити в відділенні Київської області, старший лейтенант якого вилучив моє посвідчення. Які дії я повинен для цього зробити?
Напишіть будь ласка, скільки коштує ваші послуги по правильному оформленню скарги, а також оформленню клопотання щодо отримання мого посвідчення в Києві.
З повагою,
Андрій (097)237-07-92

13.05.2021 22:41

Доброго вечора, Андрію!
Дзвінок на лінію 102 взагалі фіксується (записується), але Вам телефонував працівник поліції з іншого телефона, наскількия розумію?
Що Вам пояснили про причини/підстави вилучення посвідчення водія?
В якому підрозділі Нацполіції знаходиться посвідчення водія? 
Я Вам допоможу безоплатно, дайте інформацію більш детальну.

13.05.2021 22:52
Андрей
Киев

Володимир,
Підставою для вилучення було відсутність мого посвідчення в базі, тобто була підозра на те що моє посвідчення є фальшивим. Тому патрульна поліція визвала слідчу групу яка склала протокол і вилучила моє посвідчення при цьому відмовили в видачі протоколу, зробити фото протоколу мені також заборонили.
Ви можете прокоментувати дії поліції? Чому вони відмовили в видачі копії протоколу? Мені не подобається неадекватна поведінка працівників цього відділення, тому я намагаюсь зрозуміти чи маю я право отримати своє посвідчення в Києві.


13.05.2021 23:23

Вітаю, Андріє!
Порядок Тимчасового вилучення посвідчення водія на ТЗ та його повернення, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.12.2008 #1086.
Для повернення посвідчення Вам необхідно звернутись до територіального сервісного центру МВС за місцем проживання, куди воно має надійти незалежно від підстав вилучення.
Адреси центрів, телефони, графіки роботи та записатися на прийом можна через Інтернет.
Якщо посвідчення не підроблене, то кримінальне провадження мають закрити та повернути власникові 

14.05.2021 08:08

Посилання на сайт Головного сервісного центру МВС
hsc.gov.ua

14.05.2021 08:10
Андрей
Киев

Володимир добрій день.
Дякую за відповідь. Я раніше відвідував сервісний МВС для з’ясування причин відсутності мого посвідчення в базі. В сервісному центрі мені повідомили, що для повернення мого посвідчення мені потрібно звернутись до відділення поліції яке його вилучило.
Я хочу направити 3 документи.
• Клопотання на ім’я начальника Відділу поліції в Київській області в якому знаходиться моє посвідчення з вимогою повернення мого документів в будь-яке відділення Нац. Поліції Києва.
• Скаргу на ГУНП в Київській області про неправомірні дії працівників поліції під час вилучення посвідчення водія. А саме відмову у наданні копії протоколу.
• Скаргу на ГУНП в Київській області про не правомірне утримування водійського посвідчення.
Буду вдячний, якщо Ви можете допомогти юридично правильно оформити данні документи. Готовий оплатити Ваші послуги. Якщо у Вас немає можливості допомогти прошу дати контакти юриста по автоправу який зможе мені допомогти.

З повагою,
Андрій
[email protected]
(097)237-07-92

14.05.2021 13:37

Вопросы из такой же категории

Фирма которая является владельцем автомобиля требует большой штраф за то что машину забрали на штраф стоянку
Обжалования штрафа ПДД
Обвинение в наркотическом опьянение